miercuri, 15 aprilie 2009

Regal Fotbalistic, Chelsea-Liverpool un meci de aratat nepotilor

Nu stiu ce te face sa tii cu o echipa de fotbal, poate tii de mic cu ea, poate iti place un jucator, sau felul in care joaca. Nu stiu ce te face sa iti placa fotbalul, dar daca dupa meciul de aseara dintre Chelsea si Liverpool, nu poti zice ca fotbalul reprezinta spectacol iar meciul de aseara nu a fost un regal fotbalistic, atunci te invit sa iti dai 2 palme si sa iesi afara.

Liverpool, o echipa fara banii lui Manchester sau Chelsea in ultimii ani. Fara sa aiba vedetele celor doua si nici pe ale Barcei, Realului sau ale cui vreti voi din lumea mare a fotbalului. O echipa care are insa un spirit unic. Un spirit care s-a vazut si azi, si la 1-3 din tur, si la 2-3 in retur, si la 4-4, cand orice sansa era spulberata.

Spiritul asta e reprezentat cel mai bine de marele absent, Steven Gerrard. Cum ar fi fost cu el pe teren? N-avem de unde sa stim. Dar stim ca Liverpool fara Gerrard a fost acelasi Liverpool: al fotbalului pur, al fotbalului adevarat, al fotbalului de care ne indragostim in copilarie.

Abramovici s-a hotarat sa bage bani la Chelsea dupa un supermeci intre real si Manchester United. Se indragostise si el. Dupa Chelsea - Liverpool 4-4 cred ca sute de mii de copii s-au indragostit, fie de Chelsea, fie de Liverpool. Ma numar printre ei.
Acesta este fotbalul pe care toti il iubim si il apreciem, nu este fotbalul din salile de tribunale din dubele politiei. La toate aceste rasturnari de scor care au avut loc ieri, suporterii celor doua echipe stateau unii langa altii la doar un rand de scaune distanta cu 10 stewarzi intre ei, fara sa zboare scaune si sa fie amprinse torte.

Chelsea primea acasa vizita celor de la Liverpool, pe care in tur ii invinse cu un categoric 1-3. Se putea spune ca meciul este jucat, nu si daca se joaca in Anglia, iar tu te numesti Liverpool. Liverpool trebuia sa inscrie de 3 ori ca sa se califice. Liverpool a deschis golul printr-o lovitura libera., si-a majorat avantajul dintr-un penalty. Chelsea a replicat in a doua repriza prin incursiunea lui Drogba si cu torpila din lovitura libera executata de Alex. Era 2-2. Chelsea isi continua ofensiva si ridica scorul la 3-2 prin Lampard. Credeam ca totul se terminase, insa Lucas m-a contrazis si a egalat, printr-o ghiulea de la 30 de metrii. Imediat dupa, Kuyt ridica scorul al 3-4 pt Liverpool printr-o lovitura de cap. Era minutul 87, din nou Liverpool mai avea nevoie de un gol. In minutul 89, lmapard inchide sansele calificarii printr-o executie din afara careului. 4-4 s-a terminat thriller-ul de pe Stamford Bridge.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dupa partida care am vazut aseara.........sarvashu' e al nostru.